Видео маркетинг – визуално представяне на брандове

Видео маркетинг – визуално представяне на брандове

Видео маркетингът е креативен, визуален и интелигентен начин да запознаете и обвържете аудиторията с Вашия бранд. Той е от онези ефективни промоционални техники, чрез които можете да представите бизнеса си на потребителите, стимулирайки ги да купуват повече, по-често и на по-висока цена, предлаганите от Вас продукти и услуги.

В случай че все още се колебаете за какво и как да похарчите парите си за реклама, прочетете публикацията до край, за да разберете какво представлява тази маркетингова разновидност и защо си заслужава да инвестирате в нея.

Какво представлява видео маркетингът

Видео маркетингът може да се опише накратко като сбор от дейности, свързани с използване на видео съдържание, за популяризиране на брандове, дейности, продукти и услуги. Съчетаването му с прийомите на бранд журналистиката може значително да подобри представянето на Вашия бизнес в уеб пространството.

Интервюта с клиенти, служители, ръководни представители, отразени събития, обучения, развлекателни и вирусни клипове са само част от арсенала на тази техника за промотиране и реклама.

Кои брандове имат нужда от маркетинг чрез видео съдържание

Пълната мултимедия, характерна за този вид визуален контент, дава възможност на всеки бранд, без значение в какъв икономически сектор оперира, да представи дейността си, своите продукти и услуги, служителите си, както и всички онези специфични и отличителни особености, които притежава. Няколко идеи, които ще Ви помогнат да представите и популяризирате бизнеса си чрез използване на видео съдържание, можете да намерите тук.

Защо е необходимо използването на клипове за рекламни цели

Използването на този вид визуално съдържание е необходимо условие за успеха на рекламните кампании в дигиталното пространство, защото то притежава следните особености и предимства:

Пълна мултимедия и психологическо въздействие

Мултимедията или комбинацията между аудио и визуални елементи Ви дава възможност за по-ефективно разпространение на рекламната информация, защото тя се възприема от няколко човешки сетива едновременно. Наличието на звук и картина създава предпоставки за пораждане на чувства и емоционална обвързаност.

Съчетаването на вербална и невербална комуникация спомага за по-доброто възприемане и запаметяване на съдържанието от страна на потребителите, защото те ще могат да видят и чуят това, което желаете да им представите. Освен това, визуалният контент привлича и задържа вниманието на потребителите, превръщайки ги в концентрирани получатели на информация за Вашия бизнес.

Спечелване на доверието на Вашите потенциални клиенти

Използването на клипове от типа интервюта и репортажи, представящи продуктите, услугите, ръководните представители, служителите и доволните потребители, може да Ви помогне да спечелите доверието на Вашите потенциални клиенти. Чрез тях имате възможност да изградите имидж и да си спечелите репутация (в дългосрочен план) на сериозна организация, която е открита и загрижена за своите клиенти.

Ефективност и широк обхват

Едно от най-значимите предимства на този вид маркетинг е, че с негова помощ, можете да достигнете до широк кръг потребители за кратък период от време, без да се налага да изразходвате твърде много средства от Вашия рекламен бюджет. Освен това, качественото визуално съдържание има потенциал за вирусно разпространение, което означава бързо и безплатно достигане на Вашите послания до още по-голяма аудитория. Трудно ще се намери друга форма за промотиране, която може да предложи по – добро съотношение между цена и полезност.

Можете да го използвате, където и когата пожелаете

Можете да поставите клипове както на Вашия собствен уеб сайт, така и навсякъде в интернет – като по този начин имате възможност да увеличите обхвата на разпространение на рекламните Ви послания. Youtube, както и останалите социални медии, се радва на все по-голям интерес от страна на потребителите в уеб пространството. Няколко съвета как да правите успешен маркетинг чрез социална медия Youtube, можете да откриете тук.

Улеснява собствениците на мобилни устройства да се запознаят с Вашия бранд

Употребата на интернет чрез мобилни устройства нараства в световен мащаб. Клиповете, от своя страна, са удачен и алтернативен начин да достигнете до потребителите, използващи телефони и смартфони за сърфиране в интернет. Чрез тях собствениците на мобилни устройства ще могат да чуят и видят това, което желаете да им предложите, без да им се налага да четат дълги текстове с дребен шрифт.

Необходимост от бързо придобиване на информация

В днешното забързано общество потребителите имат нужда от информация, която да им бъде представена по възможно най – бързия и удобен за тях начин. Те предпочитат да изгледат 2-3 минутен клип пред това да прекарат 15-20 минути в четене на даден текст.

Диференциация и открояване от конкуренцията

Въпреки че този вид визуално съдържание е добре познато, то все още се използва от сравнително малко организации. Ето защо ефективното му  използване може да Ви открои от всички останали брандове във Вашия бранш.

Подобряване на уеб оптимизацията-  SEO

Споделянето на клипове в интернет ще спомогне за подобряване на оптимизацията на Вашите уеб ресурси – SEO (допълнително информация по темата има тук). Това е важно, защото колкото по – напред сте класирани в търсачките, толкова повече потребители ще могат да се запознаят с бизнеса Ви.

Как да правим видео маркетинг

За да бъде успешна една промоционална кампания е необходимо да проучите и анализирате пазара – конкуренцията и нуждите на таргет аудиторията Ви. Кои са и какво искат да видят, чуят и усетят Вашите целевите потребители? Кои са основните Ви цели? Какво е посланието Ви? Какъв е Вашият призив за действие.

След като се сдобиете с отговорите на тези въпроси, можете да оформите стратегия и да преминете към нейното осъществяване на практика. За тази цел изберете професионална и надеждна агенция за видео маркетинг, на която да поверите заснемането и монтажа на клиповете, които желаете да използвате във Вашата промоционална кампания.

Когато изберете агенция, споделете със специалистите целите, които имайте. Търсете техните професионални мнения и идеи. Обсъдете с тях всеки детайл. Изгответе сценарий и преминете към действие – заснемане на фирмените клипове, които да представят Вашия бранд по възможно най-добрия начин.

В случай че имате нужда от агенция за професионално видеозаснемане и монтаж, можете да ни пишете тук.

Благодарим Ви, че прочетохте нашата публикация. Ако смятате статията за полезна, можете да я споделите чрез профилите си в  различните социални медии.

 

About The Author

Leave Comment