8 ВАЖНИ ПРИЧИНИ ЗАЩО ВАШИЯТ БИЗНЕС ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВА ВИДЕО МАРКЕТИНГ

8 ВАЖНИ ПРИЧИНИ ЗАЩО ВАШИЯТ БИЗНЕС ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВА ВИДЕО МАРКЕТИНГ

8 ВАЖНИ ПРИЧИНИ ЗАЩО ВАШИЯТ БИЗНЕС ТРЯБВА ДА ИЗПОЛЗВА ВИДЕО МАРКЕТИНГ

1. Видеото увеличава реализациите и продажбите

Първо и най-важно- видеата могат да ви изкарат сериозни пари. Добавянето на продуктово видео на целевата Ви страница, може да увеличи популярността с 80%. Видеото може да доведе и до директни продажби. Проучванията показват, че 74% от потребителите, които са гледали обяснителен видеоклип за продукт, са го купили впоследствие. Ако се замислите, ефективността на видеото всъщност изобщо не е изненадваща. Зрението е нашето доминиращо сетиво. Повечето информация, която мозъкът ни обработва е визуална. Представете си, щом снимките вече могат значително да увеличат интереса, на какво са способни движещи се снимки за вашия бизнес.

2. Видеото показва страхотна възвръщаемост на инвестициите

За да ви развълнуваме допълнително, ще кажем, че 76% от бизнеса е на мнение, че  видеоклипът осигурява добра възвръщаемост на инвестициите. Макар, че видеопродукцията все още не е най-лесната и най-евтината задача, тя гарантира дългосрочно ползване. Също така инструментите за онлайн видео редактиране, постоянно се подобряват и стават все по-достъпни. Днес и вашият смартфон може да заснеме доста прилични видеоклипове.

Другата добра новина е, че вашите видеоклипове не трябва да бъдат перфектни. Това, което е по-важно е съдържанието. Последните проучвания показват, че потребителите най-често се отказват да гледат видеоклипове до край, ако те не обясняват достатъчно добре продукта или услугата.

3. Видеоклипът изгражда доверие

Доверието е в основата на реализациите и продажбите. Но изграждането на доверие трябва да бъде цел сама по себе си. Цялата концепция за маркетинг на съдържанието се основава на доверие и създаване на дългосрочни взаимоотношения. Спрете да продавате и оставете хората да дойдат при вас, предоставяйки им интересна и полезна информация. Не успяхме да го кажем по-добре от Марк Шефер, изпълнителен директор на Schaefer Marketing Solutions:

Новата ера изисква фокус върху разпалването, не само върху съдържанието, доверието, трафика, елитната аудитория, които разпространяват и се застъпват за вашата идея.
Видеото прави всичко. Видеосъдържанието вероятно ще ни ангажира и ще възпламени емоциите ни. И когато говорим за елитни хора в публиката, YouTuber-ите са се превърнали в най-мощната социална медийна фигура, която популяризира вашата марка, така че, ако сте сериозни към маркетинга на съдържанието, също така трябва да бъдете сериозни и към видеото.

4. Google обича видеоклипове

Видеоклиповете ви позволяват да се увеличи времето, което посетителите прекарват в сайта ви. По този начин доверието се увеличава и сигнализира на търсачката, че сайтът ви има добро съдържание. Moovly ни дава насърчаваща статистика: вие имате 53 пъти по-голям шанс да се покажете първи в Google, ако имате вграден видеоклип в уебсайта си. Тъй като Google вече притежава YouTube, има значително увеличение на това колко видеоклипове оказват влияние върху  позицията ви в търсачката.

5. Видео апел към мобилните потребители

Видеото и мобилните устройства вървят ръка за ръка. От средата на 2013 г. показванията на видеоклипове на мобилни устройства са се увеличили с над 233%. Youtube съобщава, че потреблението на мобилни видеоклипове се увеличава със 100% всяка година. Тъй като хората обичат да гледат видеоклипове, а броят на потребителите на мобилни устройства се разраства непрекъснато, вашата видео аудитория става все по-голяма и по-голяма.

6. Видео маркетнига може да обясни всичко

Стартирате нов продукт или услуга? Създайте видеоклип, за да покажете как работи. 98% от потребителите заявяват, че са гледали видео с обяснение, за да научат повече за продукт или услуга. Ето защо 45% от бизнеса, който използва видео маркетинг използва такъв вид видео на своята начална страница. 83% от тези фирми, заявяват, че метода е ефективен.

7. Видеото ангажира дори най-мързеливите купувачи

Видеото е чудесно средство за научаване, но също така е много лесно да се консумира. Днес живота е твърде забързан, за да остава време за четене на дълги описания на продукти и услуги. Модерният клиент иска да види продукта в действие. Това е една от най-важните движещи сили на видеорекламата.

8. Видеоклипът насърчава социалното споделяне

В 8-мия годишен доклад за социалната медийна маркетингова индустрия, Майкъл Стелнзер заявява, че 60% от специалистите по социален маркетинг използват видеосъдържание през 2015 г., а 73% от анкетираните планират да го използват през 2016 г. и те със сигурност са го направили.

Социалните мрежи също насърчават видеосъдържанието с новите си функции. Facebook пусна 3600 видео, видео на живо и Lifestage. Instagram постави 60-Second Videos & Instagram Stories, Twitter има Periscope. YouTube е втората по популярност социална мрежа в света.

About The Author

Leave Comment