Знаете ли кои са различните видове лого?

Знаете ли кои са различните видове лого?

Невинаги се осъзнава важността на логото при създаването на един бранд, но всъщност то е имиджът и е неделима част при изграждането на фирмения стил на всяка една компания.
Стойността на логото в света на бизнеса е огромна: отличава компанията от подобни предприятия, привлича вниманието на потенциалните потребители към нея, „разказва“ за това, формира първото впечатление.

Има различни видове лога, но днес ще се спрем на трите основни:
ЛОГОТИП – съставено основно от текст и фокусирано върху името на фирмата. Съществена е ролята на шрифта тука, който има за задача да бъде препратка към бизнес концепцията, макар и на подсъзнателно ниво. Подбора на ясна и разпознаваема типография ще направи бранда запомнящ се и ще предизвика ясни асоциации с дейността.
ЛОГО-МАРКА – изображение или символ, който представлява марката и обикновено не включва името на тази фирма. Този тип има предимството да предостави голям диапзаон за творчество и да осигури силно запомняща се идентичност на компанията.
КОМБИНИРАНИ – както и името говори, това е комбинаци от горните две. Предимството му е, че дава много възможности при творческото оформление и в същото време осигурява необходимата връзка на името на компанията с разработения символ – изключително подходящ за новостартиращи бизнеси, на които им предстои тепърва да се налагат на пазара.

About The Author

Leave Comment